Φόβους ακόμη και για αναστολή λειτουργίας του νοσοκομείου εκφράζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αφού τα οικονομικά του έχουν πιάσει στην κυριολεξία «πάτο» και σε λίγο δεν θα έχει τη δυνατότητα να προμηθεύεται βασικά αναλώσιμα υλικά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το goodnet.gr,  γιατροί, εργαζόμενοι και πολίτες ετοιμάζουν κινητοποιήσεις με διαμαρτυρία στη ΔΥΠΕ Κρήτης και αποκλεισμό δρόμων, οι ημερομηνίες των οποίων θα οριστικοποιηθούν σύντομα, στη συνάντηση του Συντονιστικού των φορέων.

Την άποψη πάντως περί αναστολής λειτουργίας δεν συμμερίζεται ο διοικητής του Ιδρύματος, Γιώργος Μοσχοβάκης. Αν και ήταν ο πρώτος που μίλησε πριν μερικές ημέρες για την οικονομική ασφυξία του νοσοκομείου και την επικείμενη αδυναμία του να πληρώσει τους προμηθευτές, θεωρεί ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει ζήτημα αναστολής».

Ωστόσο ο κ. Μοσχοβάκης κάνει λόγο για 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ χρέη των ασφαλιστικών ταμείων προς το νοσοκομείο και οφειλές από το νοσοκομείο προς τους προμηθευτές 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάλιστα οι οφειλές αυτές έχουν οδηγήσει κάποιες εταιρείες, όπως μας είπε, να μην προμηθεύουν με υλικά το νοσοκομείο, χωρίς όμως ακόμη, όπως υποστηρίζει ο κ. Μοσχοβάκης, να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν θα γίνει σοβαρό αν συνεχιστεί η κατάσταση με τη στάση πληρωμών.

Σε χθεσινή συνάντηση των διοικητών πάντως στη ΔΥΠΕ, αποφασίστηκε επιτροπή της υγειονομικής περιφέρειας να επισκεφθεί όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στην Αθήνα και να θέσουν επιτακτικά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Με τις γάζες τους πήγαν χθες στο νοσοκομείο πολίτες και εκπρόσωποι φορέων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των γιατρών και των εργαζόμενων για παράσταση διαμαρτυρίας με διεκδίκηση την ασφαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο είναι σαν τη λερναία ύδρα, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων Αντώνης Φουρναράκης. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα όμως αυτή τη στιγμή είναι η ταμειακή ρευστότητα. Ούτε οι εταιρείες παραδίδουν υλικά, μας ζητούν ακόμη και μηχανήματα πίσω που έχουμε πάρει το τελευταίο διάστημα».