Η Σούζαν Άσμπυ ήταν από τις πρώτες γυναίκες γυμνάστριες που συμμετείχαν σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσα από το πρόγραμμα που παρουσίαζε στον «Πρωινό Καφέ» του ΑΝΤ1. Ήταν αυτή που έκανε την αρχή για να την διαδεχθούν οι υπόλοιπες του χώρου της. Θεωρήθηκε μάλιστα λόγω της εμφάνισής της σύμβολο του σεξ για την εποχή γι’ αυτό και ο φωτογραφικός φακός την ακολουθούσε στις περισσότερες εμφανίσεις της.

Σήμερα η Σούζαν Άσμπυ, όπως λέει στο newsbeast.gr, μένει μόνιμα στη Σίφνο και δραστηριοποιείται επαγγελματικά εκεί. Καθημερινά οργανώνει πρωινά και απογευματινά μαθήματα γυμναστικής και καλεί όλες τις γυναίκες του νησιού να μάθουν τα μυστικά για το καλλίγραμμο σώμα της. Όσοι παρακολουθούν τα μαθήματά της στη Μαρούσα, φεύγουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το πρόγραμμά της. Βέβαια, παρά τα χρόνια της στην Ελλάδα, μιλά ακόμη σπαστά ελληνικά αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα στην επικοινωνία.

Και εξηγεί γιατί επέλεξε να εγκατασταθεί μόνιμα στη Σίφνο. «Είχα δύο επιλογές ή να πάω δηλαδή στην Αμερική ή στην Αγγλία. Το σκεφτόμουν πολύ έντονα και αναρωτιόμουν τι να κάνω. Έτσι θεώρησα ότι το πιο ασφαλές μέρος για μένα και βασικά για το παιδί ήταν να εγκατασταθώ στη Σίφνο», λέει και συνεχίζει: «Εδώ πέρα είναι πολύ όμορφα και δεν υπάρχουν οι κίνδυνοι που υπάρχουν στην Αθήνα».

Η Σούζαν Άσμπυ άνοιξε το γυμναστήριο της από τον Οκτώβριο και στο διάστημα που το έχει, βλέπει τις δουλειές της να πηγαίνουν αρκετά καλά.

«Αυτή τη στιγμή έχω πάρα πολλές γυναίκες που έρχονται εδώ για να γυμναστούν. Είναι όλων των ηλικιών και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να καταφέρουν, μέσα από τη γυμναστική, να βρουν ευεξία, χαλάρωση και ζωντάνια», λέει.

Και τονίζει ότι στο νησί που έχει επιλέξει να μείνει, δεν στερούνται τίποτα. «Δεν μας λείπει τίποτα στο νησί. Ό,τι θέλουμε, το έχουμε. Πιστεύω ότι αυτή μου η απόφαση να εγκατασταθώ μόνιμα εδώ, ήταν η καλύτερη που έχω πάρει από όλες μέχρι σήμερα».

Η γυμνάστρια όμως αναφέρεται και στην εποχή που η γυμναστική αποτελούσε βασικό κομμάτι στις πρωινές εκπομπές. «Πιστεύω ότι με αυτό που δείξαμε στην τηλεόραση, ξυπνήσαμε τον κόσμο και από τότε άρχισε να πηγαίνει στα γυμναστήρια», αναφέρει.

Για να προσθέσει: «Αν υπήρχε σήμερα ένα πρόγραμμα γυμναστικής στην τηλεόραση, πιστεύω ότι αρκετός κόσμος θα το παρακολουθούσε καθώς τώρα υπάρχει κρίση και τα γυμναστήρια δεν έχουν τόση δουλειά, όπως είχαν παλαιότερα. Πιστεύω μάλιστα ότι θα υπάρξει στιγμή που ο κόσμος θα γυρίσει στην παλιά εποχή του Πρωινού Καφέ».

Βέβαια, παρά την απουσία της από τους τηλεοπτικούς δέκτες, το «γυαλί» δεν της έχει λείψει καθόλου. «Πιστεύω ότι όλοι έχουμε ημερομηνία λήξεως στην τηλεόραση. Πιστεύω ότι πρέπει και να σεβόμαστε τον εαυτό μας. Εγώ όμως δεν μπορώ την τηλεόραση ακόμη και εκείνη την περίοδο είχα φοβερό άγχος. Αυτό το πράγμα με την άψογη εμφάνιση με κούρασε πάρα πολύ. Γι’ αυτό και εδώ στο νησί νιώθω πάρα πολύ άνετα και δεν μου είναι απαραίτητο να δείχνω ότι είμαι η… γκόμενα, είμαι απλά μία γυναίκα στα 50 μου και νιώθω πάρα πολύ καλά με την ηλικία μου».

Στη Σίφνο η γυμνάστρια δεν ήρθε για να φύγει σε λίγο χρονικό διάστημα. Άλλωστε, η κόρη της, που είναι 11 ετών, έχει αγοράσει κότες, χήνες, και παίζει κάθε στιγμή με αυτές. «Το παιδί μου είναι μέσα στη φύση και είναι ευτυχισμένο. Αυτό λοιπόν εγώ δεν πρόκειται να το αλλάξω με τίποτα. Εξάλλου εδώ έχω και δουλειά και δεν μου λείπει και τίποτα», καταλήγει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».