Το χέρι βαθειά στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι οδηγοί παραμονές των εορτών του Πάσχα για να φτάσουν οδικώς στον προορισμό τους.

Από τη μία οι απανωτές αυξήσεις στη βενζίνη και από την άλλη οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων έχουν κάνει απαγορευτικές τις μετακινήσεις των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Για να διανύσει ο οδηγός ενός αυτοκινήτου μεσαίου κυβισμού την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη (περίπου 545 χιλιόμετρα) θα πρέπει να πληρώσει, για ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, περίπου 200 ευρώ για καύσιμα και 47,5 ευρώ για διόδια. Δηλαδή 247,5 ευρώ, χωρίς να συμπεριλάβει άλλα έξοδα κατά τη μετακίνησή του. Αν το αυτοκίνητο είναι μικρότερο, τα χρήματα που θα πρέπει να ξοδέψει είναι περί τα 200 ευρώ.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με βάση τις ισχύουσες προσφορές που κάνουν οι εγχώριες αεροπορικές εταιρείες, μπορεί κανείς να εξασφαλίσει εισιτήριο -μετ’ επιστροφής- μόλις με 78 ευρώ (για το κάθε άτομο φυσικά).

Τουλάχιστον ένας στους δύο οδηγούς έχει μειώσει τις μετακινήσεις του εξαιτίας της αύξησης των τιμών των καυσίμων, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για λογαριασμό πέντε εταιρειών παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων.