Με 1 εκατ. ευρώ θα επιχορηγήσει η ΟΠΑΠ Α.Ε. την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ενόψει της προετοιμασίας των αθλητών της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012 (29 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου) όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η στήριξη αυτή του ΟΠΑΠ έρχεται «σε μια δύσκολη εποχή» όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΕ κ. Γιώργος Φουντουλάκης προσθέτοντας:

«Η επόμενη ημέρα μετά τους Αγώνες του Πεκίνου, δεν ήταν καθόλου εύκολη για τον αθλητισμό των αθλητών με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ). Σε συνδιασμό με την οικονομική ύφεση, το έργο της ΕΠΕ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. γίνεται σύμμαχός μας, σε μια “μάχη” με τον χρόνο αφού καλούμαστε μέσα στους 2-3 επόμενους μήνες να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα, από την ελλιπή προετοιμασία ενόψει Λονδίνου».

Οι παραολυμπιακοί αθλητές έχουν εξασφαλίσει προκρίσεις σε 8 αθλήματα ενώ υπάρχει ελπίδα η ομάδα που θα ταξιδέψει στο Λονδίνο να αποτελείται από περίπου 80-100 αθλητές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Γιάννης Σπανουδάκης επισήμανε ότι «ούτε οι αθλητές ούτε οι παράγοντες του παραολυμπιακού κινήματος διεκδικούν διακριτή αντιμετώπιση. Κάθε άλλο διεκδικούν, δικαίως, ισότητα απέναντι σε όλους τους άλλους αθλητές».