Μικροεπεισόδια και εντάσεις επικράτησαν και σήμερα στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, λίγο πριν τις 13.00, κατά τη διάρκεια του τέταρτου γι΄ αυτή την εβδομάδα μαθητικού συλλαλητηρίου, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν και μία σύλληψη δεκατετράχρονου μαθητή μετά τον πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών.

Μαθητές του Ηρακλείου, που διαμαρτύρονται για ακόμη μια φορά για το νέο μνημόνιο και τα οικονομικά μέτρα που πλήττουν την παιδεία, αλλά και τις οικογένειές τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πορεία επέστρεψε στην πλατεία και ενώ οι περισσότεροι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο είχαν αποχωρήσει, κάποιοι άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, που καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης επέβλεπαν διακριτικά. Οι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον τους, σε μια προσπάθεια να τους απομακρύνουν, ωστόσο όταν έπιασαν έναν από τους νεαρούς προκλήθηκε νέα ένταση.

Στο μεταξύ, αυξήθηκαν τα υπό κατάληψη σχολεία. Έτσι υπό κατάληψη τελούν τα γενικά λύκεια 6ο και 7ο, το 1ο, 2ο και 5ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, το 8ο και 9ο γυμνάσιο και το Μουσικό και Καλλιτεχνικό Σχολείο.

Τέλος η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καλεί σε ανοιχτή συνάντηση για το μέλλον της παιδείας εξαιτίας της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7:30 το απόγευμα, στο 3ο Λύκειο. Στη συνάντηση είναι προσκεκλημένοι οι Ενώσεις Γονέων και η Ομοσπονδία Γονέων, οι εκπαιδευτικοί και τα 15μελή συμβούλια των μαθητών.