Ενημερωτική συνάντηση με στόχο την παρουσίαση εργαλείων καινοτομίας και εξωστρέφειας για τη δημιουργία επενδυτικών προκλήσεων στην Αρκαδία από χώρες του Αραβικού κόλπου, πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Think Tank για την Ανάπτυξη και την Εξέλιξη IPD, το οποίο διαθέτει ευρύτατη επικοινωνιακή βάση με ισχυρούς επιχειρηματικούς, χρηματοοικονομικούς και επενδυτικούς ομίλους των χωρών του Αραβικού κόλπου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ιωάννης Μπουντρούκας, επισήμανε ότι «έφτασε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία. Να αφήσουμε πίσω τη λογική του εύκολου κέρδους, να επενδύσουμε στις καινοτόμες ιδέες, στη δημιουργικότητα, στην εξωστρέφεια», ενώ ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, τόνισε τις κοινές προσπάθειες Δήμου και Επιμελητηρίου για την προώθηση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των αρκαδικών επιχειρήσεων.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, Πέτρος Γρουμπός, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και Νίκος Σαμαράς, πρόεδρος ΔΣ IPD, έδωσαν πολύ σημαντικές πληροφορίες στους συμμετέχοντες για τις δυνατότητες συνεργασίας με τις χώρες του Αραβικού κόλπου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διερευνήθηκαν οι πραγματικές δυνατότητες των επιχειρηματιών της περιοχής να υποδεχθούν και να συλλειτουργήσουν στο πλαίσιο μικρών και μεσαίων επενδυτικών αραβικών κεφαλαίων, ενώ παρουσιάστηκαν χρήσιμα εργαλεία για την παρουσίαση των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, δόθηκαν τα προφίλ των παρισταμένων επιχειρήσεων προκειμένου να γίνει η ψηφιοποιημένη παρουσίαση της επιχείρησης με βάση τα προϊόντα και τις ανάγκες της.