Κανονικά θα λειτουργήσουν, αύριο, τα σχολεία στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη, ύστερα από πρόταση των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης, κάποιες επιφυλάξεις διατυπώθηκαν από τις διευθύντριες των νηπιαγωγείων, αλλά έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή ανεβαίνει.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα λόγω των ισχυρών τοπικών ανέμων και του παγετού. Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, σημείωσε ότι, μετά από δυο άγονους διαγωνισμούς, τελικά ο δήμος φαίνεται να καταλήγει σε διαπραγμάτευση για τη μεταφορά των μαθητών με το ΚΤΕΛ.

Σε αναμονή βρίσκεται ο δήμος Ωρωπίων, καθώς ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος, αναμένει αργά το απόγευμα την απόφαση των διευθυντών των σχολείων. Πάντως, όπως είπε, ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται, το χιόνι και ο πάγος υποχωρούν.

Σε αναμονή των προτάσεων των διευθυντών βρίσκεται και ο δήμος Αχαρνών. Καθώς στο δήμο εντάσσονται σχολεία, με μεγάλη διαφορά στις καιρικές συνθήκες εξαιτίας της τοποθεσίας τους, ενδέχεται άλλα σχολεία να λειτουργήσουν αύριο και άλλα όχι.

Σε αναμονή των προτάσεων των διευθυντών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο δήμος Κρωπίας, αν και ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης δήλωσε ότι, κατά τα φαινόμενα, θα λειτουργήσουν αύριο οι σχολικές μονάδες.