Με επιτυχία στέφθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2012 από την Ελληνική Εταιρεία Logistics η ημερίδα: «Ήπειρος- Τα Logistics στην περιφέρεια: Το Όραμα και η Πράξη», υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, της Περιφέρειας Ηπείρου, του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, του ITS HELLAS (Intelligent Transport Systems) και της ΠΕΕΔ (Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς).

Κατά την έναρξη των εργασιών χαιρετισμό απηύθυναν οι κκ. Ιωάννης Καραμπίνας-Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Στέφανος Ζέρβας-Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Ιωαννιτών και Δημήτρης Δημητρίου-Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Επιχειρηματίες της περιφέρειας της Ηπείρου, καθώς και στελέχη εταιρειών της εφοδιαστικής αλυσίδας, της βιομηχανίας και των ασφαλειών έδωσαν δυναμικά το παρόν στο Road Show της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για την ανάδειξη του ρόλου των logistics στην οικονομία και στην επιχειρηματική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων βρέθηκε η οικονομική κρίση, η μείωση των επενδυτικών δαπανών, η κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού των επισφαλειών, αλλά κι οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για όλη την Ευρώπη.

Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα η Ελληνική Εταιρεία Logistics παρουσίασε συγκεκριμένους στόχους: Την ενίσχυση της αγοράς εφοδιαστικής αλυσίδας και τη «μεταμόρφωση» της Ελλάδας σε ένα διαμετακομιστικό κόμβο για όλη τη νοτιοαναλοτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Στο Forum Επιχειρηματιών της Ελληνικής Εταιρείας Logistics έγινε σαφές ότι η Ήπειρος μπορεί να παίξει πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη της Ελλάδας, τόσο λόγω του κομβικού της σημείου, μεταξύ της χώρας μας, των υπολοίπων Βαλκανικών κρατών και της Ιταλίας, όσο και λόγω των επιχειρήσεων που συνεχώς αναπτύσσονται στην περιοχή.