Αυξημένος κατά 10% θα είναι ο αριθμός των τουριστών στη δυτική Κρήτη, χάρη στις νέες πτήσεις χαμηλού κόστους, όπως εκτιμά η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Χανίων.

Σε σχετική επιστολή της προς το Δήμαρχο Χανίων και το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνεται πως «οι συνδέσεις του αεροδρομίου με 9 προορισμούς στην Ευρώπη (Φραγκφούρτη, Βρυξέλλες, Οσλο, Μιλάνο, Πίζα, Γλασκώβη, Λιντς, Μίτλαντ, Βρότσλαβ), με 15 πτήσεις την εβδομάδα αναμένεται να ενισχύσουν τον τουρισμό της δυτικής Κρήτης με 7 – 8.000 επιπλέον τουρίστες τον μήνα, γεγονός που σημαίνει σχεδόν 9 – 10% αύξηση του τουρισμού στην περιοχή μας».

Η Ένωση επισημαίνει πως το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» καθίσταται πλέον ο νούμερο 1 κόμβος της εταιρείας Ryanair, γράφει η εφημερίδα haniotikanea.gr ξεπερνώντας Ρόδο και Κέρκυρα.

Η Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προσφέρει κάποιες δωρεάν εβδομαδιαίες διαμονές σε καταλύματα μελών της, σε μήνες που δεν είναι αιχμής (Απρίλιος – Ιούνιος) προκειμένου -όπως αναφέρει- «να κληρωθούν από την εν λόγω εταιρεία σε πελάτες της με όποιον τρόπο κρίνει αυτή πρόσφορο.