Το δεύτερο μήνα γευστικής δημιουργίας διανύει το εργαστήριο «Παιδικής Μαγειρικής και Διατροφής», που διοργανώνεται από το Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, με τους λιλιπούτειους σεφ να ανακαλύπτουν έναν κόσμο γεύσεων, παιχνιδιού και φαντασίας.
Αύριο, Σάββατο, στο πλαίσιο του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί μια πρωτότυπη δράση. Τα παιδιά θα επισκεφτούν σούπερ- μάρκετ στη Μαλακοπή Πυλαίας και χωρισμένα σε τέσσερις ομάδες θα κληθούν να ψωνίσουν τις κατάλληλες πρώτες ύλες, τηρώντας τον προϋπολογισμό που τους έχει προσδιοριστεί.
Οι μικροί σεφ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν με πραγματικούς όρους το ζήτημα της διατροφής τους, να διαβάσουν τα συστατικά των υλικών και να δουν την αντιστοιχία τιμής, ποιότητας και θρεπτικής αξίας.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά τρεις μήνες και στόχος είναι να περάσει στα παιδιά το μήνυμα πως η μαγειρική είναι μαγεία, είναι τέχνη, είναι παιχνίδι, είναι όμως και καταναλωτική συνείδηση.