Την άμεση ανάγκη για πρόσληψη εκπαιδευτικών στα ολοήμερα σχολεία της Λάρισας εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι η σχολική χρονιά έχει φτάσει σχεδόν στη μέση της χωρίς να έχει λυθεί το θέμα.

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κων/νος Κούμας» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη μη πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων στα Ολοήμερα σχολεία, καθώς και στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Φτάσαμε στα μέσα της σχολικής χρονιάς και τα ολοήμερα σχολεία υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να μην υλοποιούνται οι παιδαγωγικοί στόχοι του Ολοήμερου σχολείου.

Δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν κατόρθωσε για μια φορά ακόμη να κάνει σωστό προγραμματισμό και ιεράρχηση των αναγκών της εκπαίδευσης και των λειτουργών της.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για την κάλυψη των κενών που ανέρχονται στα 24 στο ΠΥΣΠΕ Ν. Λάρισας ( Καλλιτεχνικών 6, Αγγλικής Γλώσσας 5 , Πληροφορικής 9, Θεατρικής Αγωγής 4), ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων», αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου.