Μόνο την Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας αφορά το μέτρο της επιστράτευσης που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρη Γαλανόπουλο.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων η νέα απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αφορά σε πολιτική επιστράτευσης εργαζομένων και οχημάτων καθαριότητας μόνο για τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει την περιοχή της Ξάνθης.

Όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου θα βοηθήσουν στην αποκομιδή

Από την άλλη πλευρά, όπως έχει γίνει γνωστό από το Δήμο Ξάνθης, περίπτωση ύπαρξης ιδιωτικών συνεργείων δεν εξετάζεται, ενώ άλλωστε δεν είναι και εφικτή, λόγω έλλειψης οχημάτων, αφού μόλις ένα ίδιωτικό απορριμματοφόρο υπάρχει στην Ξάνθη. Κατά τα άλλα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε ένδειξη καλής θέλησης και συνεργασίας, απομάκρυναν την Πέμπτη, τα σκουπίδια που είχαν δημιουργήσει λόφο στη συμβολή της οδού Π. Τσαλδάρη με την Κεντρική Πλατεία, αφού είχαν καταλάβει το πεζοδρόμιο και ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Υπολογίζεται ότι με τη λήξη της απεργίας, οι εργαζόμενοι θα έχουν καθαρίσει το κέντρο μέχρι το πρωί της Παρασκευής, ενώ μέχρι τη Δευτέρα εκτιμούν ότι είναι δυνατόν να έχουν καθαρίσει όλη την πόλη. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό , κατά τη συνάντηση των εργαζομένων στην πλατεία, το μεσημέρι της Πέμπτης, εφόσον η απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ λήξει, παράκληση του Σωματείου είναι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου να συνδράμουν τους υπαλλήλους της καθαριότητας προκειμένου να καθαριστεί η πόλη, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Πηγή: xanthipress.gr