Πτώση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και δημιουργία κλίματος «τρομοκρατίας» εντός των σχολικών μονάδων θα σημάνει η εφαρμογή της εφεδρείας στον χώρο της παιδείας, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων Φώτης Ποντικάκης.

Παράλληλα ο κ. Ποντικάκης τόνισε ότι υπάρχουν κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Χανίων, κυρίως στα ολοήμερα σχολεία, ενώ υπογράμμισε ότι παρά τις περικοπές των μισθών και τα προβλήματα στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί δουλεύουν «με με βάση τη συνείδησή», όπως αναφέρει το goodnet.gr. 

«Όταν όλοι θα φοβούνται ότι αυτοί μπορεί να είναι εκείνοι που θα βρεθούν στην εφεδρεία, καταλαβαίνουμε όλοι σε τι συνθήκες θα λειτουργούν τα σχολεία. Αυτό δεν θα είναι απλά σε βάρος των εκπαιδευτικών, θα είναι σε βάρος της παιδαγωγικής διαδικασίας» είπε ο κ. Ποντικάκης για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Σχετικά με τις ελλείψεις στα δημοτικά σχολεία ο πρόεδρος του συλλόγου είπε ότι σε όσα ολοήμερα λειτουργούν, από τα 15 που υπάρχουν στα Χανιά, δεν υπάρχουν ειδικότητες, αλλά μόνο ένας δάσκαλος.