Εργασιακή εφεδρεία και κατάργηση οργανικών θέσεων αποτελούν τον υπ΄αριθμόν ένα κίνδυνο για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αλλά και τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση ετοιμάζει πολυνομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της δικαιοσύνης.
Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες με έγγραφο που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης κ.Μ.Παπαιωάννου και το οποίο κοινοποιείται στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ.Ε.Βενιζέλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Χ.Καστανίδη.
Με την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας ενας σημαντικός αριθμός δικαστικών υπαλλήλων (συμπεριλαμβανομένων και των δικαστικών επιμελητών) που υπηρετούν στις Εισαγγελικές αρχές της χώρας θα αποχωρήσουν, ενώ όπως προβλέπεται απο το υπό ψήφιση νομοσχέδιο οι σχετικές οργανικές θέσεις θα καταργηθούν.
Αυτή τη στιγμή απο τις 5.690 οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων που προβλέπονται για τις Εισαγγελίες της χώρας, είναι καλυμμένες μόνον οι 4.220, ενώ παραμένουν κενές 1.466, οι οποίες θα καταργηθούν.
Μονο από την Γραμματεία της Εισαγγελίας του ΑΠ, θα φύγουν λόγω εφαρμογής του μέτρου 3 εως 7 υπάλληλοι σε σύνολο περίπου 30 υπαλλήλων.
Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ζητείται να ισχύσει η εξαίρεση του μέτρου της εφεδρείας και για τους προισταμένους Διεύθυνσης Γραμματείας των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών, όπως προβλέπεται για τον βαθμό του γενικού διευθυντή.