Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, στη 1 το μεσημέρι, για το θέμα το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους της Αθήνας όπου συσσωρεύονται τις τελευταίες ημέρες, καθώς η Χωματερή της Φυλής παραμένει κλειστή.

Αδιέξοδο καταγράφηκε στη χθεσινοβραδινή συνάντηση του υπουργού με την Ομοσπονδία των Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) που διήρκησε δύο ολόκληρες ώρες, χωρίς να γίνουν δηλώσεις από πλευράς υπουργείου

Η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάσης της, απειλώντας ακόμη και με απόλυση τους εργαζόμενους στην καθαριότητα που απέχουν από τα καθήκοντά της, όπως σημειώνουν και τα «Νέα».

Ήδη, στους δρόμους της χώρας έχουν συσσωρευθεί περισσότεροι από 100.000 τόνοι απορριμμάτων, κάτι που συνιστά «υγειονομική βόμβα», σύμφωνα με δραματική ανακοίνωση που εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος προειδοποιεί ακόμη και με λευκή απεργία.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε ότι: «Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι», αναφερόμενος σε εκείνους που κάνουν τις καταλήψεις.

Το θέμα θα θέσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΚΕ) για την εκλογή του νέου προεδρείου της σήμερα και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.