Χωρίς να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, από τους φοιτητές που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

Η πορεία έχει έντονο παλμό, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για τα πανεπιστήμια και το άσυλο. Έντονη η παρουσία της αστυνομίας με τέσσερις διμοιρίες, δυο μπροστά από την πορεία και άλλες δυο στο τέλος της.

Οι δρόμοι στο κέντρο, οι οποίοι παρέμεναν αποκλεισμένοι, δόθηκαν πριν από λίγο κανονικά στην κυκλοφορία.

Μικροένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, όταν μία ομάδα ατόμων που συμμετείχε στην συγκέντρωση στα Προπύλαια σε περιπολικό της Ασφάλειας με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας και έσπασε το πίσω τζάμι.

Οι κινητοποιήσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών ενάντια στις αλλαγές στη δομή των ΑΕΙ και ΤΕΙ κλιμακώνονται με νέα ιδρύματα να μπαίνουν στο χορό των καταλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από φοιτητές και σπουδαστές, πάνω από 90 σχολές και τμήματα των πανεπιστημίων είναι υπό κατάληψη, σ΄ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε εννέα Τεχνολογικά Ιδρύματα τελούν υπό κατάληψη δεκάδες τμήματα.

Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη ΔΕΘ…