Το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, που από χθες το μεσημέρι έχει κάνει στάχτη 10.000 στρέμματα καλλιεργειών, χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης, βρίσκεται σε ύφεση.

Μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών και την σημαντικότατη συμβολή των εναέριων μέσων η φωτιά έχει περιοριστεί στο δάσος των Καλτεζών, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ ρίψεις νερού κάνει ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη Πεζετέλ.

Επειδή ο κίνδυνος της πυρκαγιάς περιορίστηκε σημαντικά ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ζήτησε από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Τάσο Αποστολόπουλο, την άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στα χωριά της δημοτικής ενότητας Βαλτετσίου, που ισχύει με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από χθες το απόγευμα.

Με εντολή του δημάρχου Τρίπολης, η πολιτική προστασία του δήμου με τους αντιδημάρχους Γιώργο Καρλή και Ζαφείρη Μπισιούλη, βρίσκεται στα χωριά που επλήγησαν από τη φωτιά για συνδρομή στους πληγέντες, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑ Τρίπολης αποκαθιστούν βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης. Παράλληλα συνεργείο του δήμου Τρίπολης με επικεφαλή τον ιατρό δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Σαμαρτζή μεταφέρει και ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Συνεργεία της ΔΕΗ αντικαθιστούν στύλους που κάηκαν προκειμένου να προφθάσουν το βράδυ να μην μείνουν χωρίς ηλεκτρικό τα χωριά στην πληγείσα περιοχή.