Όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν θα πρέπει να περνούν από Τεχνικό Έλεγχο, σύμφωνα με νέα μέτρα του υπουργείου Μεταφορών.

Στο σχέδιο νόμο που δημοσιοποίησε ο υπουργός, Δημήτρης Ρέππας προβλέπεται η δημιουργία οργάνου που θα εποπτεύει την λειτουργία των ΚΤΕΟ και την ποιότητα των διενεργούμενων ελέγχων. Επίσης προβλέπεται η ευθεία σύνδεση της ασφάλισης του οχήματος με την κατοχή Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ).

Επιπλέον καθιερώνεται κάρτα ελέγχου θορύβου για τα δίτροχα και τρίτροχα. Στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του τεχνικού ελέγχου το υπουργείο προχωρά και σε εξορθολογισμό των προστίμων που προβλέπονται στην περίπτωση που κάποιο όχημα εντοπίζεται χωρίς να διαθέτει το απαραίτητο δελτίο.

Σήμερα το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ ενώ πλέον αν ο οδηγός, εντός δεκαημέρου προσκομίσει το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου, θα καταβάλει το 1/8 του προστίμου δηλαδή 50 ευρώ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχει η δυνατότητα ίδρυσης συνεργείων ή πρατηρίων αερίων καυσίμων, ενώ αίρεται ο περιορισμός της απόστασης των πρατηρίων υγρών καυσίμων μεταξύ τους. Ωστόσο παραμένει ο περιορισμός της απόστασης των 50 μέτρων από χώρους συνάθροισης άνω των 50 ατόμων.

Τέλος ερωτηθείς για ενδεχόμενο να επιτραπεί η κίνηση οχημάτων που χρησιμοποιούν πετρέλαιο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ο κ. Ρέππας σημείωσε «η πετρελαιοκίνηση μας απασχολεί. Είμαστε ανοικτοί σε ότι εξασφαλίζει φθηνή μετακίνηση αλλά με όρους προστασίας του περιβάλλοντος».