Την απερίφραστη καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα, σήμερα, στην καρδιά της Τζακάρτας.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το αποτρόπαιο αυτό γεγονός και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Ινδονησίας. Είμαστε όλοι ενωμένοι στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

Από τις εκρήξεις και τους πυροβολισμούς που συγκλόνισαν την πρωτεύουσα Τζακάρτα σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Η αστυνομία λέει πως βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται για μία από τις εκρήξεις, ενώ οι υπόλοιπες οφείλονται σε άνδρες με μοτοσικλέτες που πέταξαν χειροβομβίδες

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τουλάχιστον τρεις αστυνομικοί και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις σε Starbucks καφέ, το εμπορικό κέντρο Sarinah και τα γραφεία του ΟΗΕ στο κέντρο της Τζακάρτα. Ακόμα τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στις συνοικίες Cikni, Silpi και  Kuningan, κοντά στις πρεσβείες της Τουρκίας και του Πακιστάν.