Είναι δυνατόν να ξυπνάει ο τουρίστας το πρωί, σε ξενοδοχείο της Πιερίας, να βλέπει από το παράθυρό του τον Όλυμπο και για πρωινό να τρώει τυρί γκούντα, λουκάνικα Φρανκφούρτης, βούτυρο Ολλανδίας και μαρμελάδες από τη Γαλλία;
Η απάντηση είναι απλή: Όχι. Αυτό σκέφτηκαν και οι τοπικοί φορείς της Πιερίας και αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη γαστρονομία ως μέσο προώθησης του τουρισμού.
Το γευστικό τσάι από τις πλαγιές του Ολύμπου, τη φέτα των παραγωγών της Πιερίας, τα διάσημα κεράσια και ακτινίδια της περιοχής, αλλά και τα μύδια από τα παράλια του νομού, επιδιώκουν να προωθήσουν οι αρχές του τόπου, μέσα από τη λειτουργία ενός Ινστιτούτου Γαστρονομίας.
Επιδίωξη του Ινστιτούτου θα είναι να ενώσει, να δραστηριοποιήσει τους επαγγελματίες του χώρου, να μελετήσει, να διδάξει και να προτάξει λύσεις με άξονα την τοπική γαστρονομία, συνδέοντας τους παραγωγούς προϊόντων με τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τομέα της διατροφής, στο πλαίσιο του τουρισμού.