Μήνυμα καταδίκης του Ισλαμικού Κράτους στέλνουν οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα και μίλησαν στην τηλεόραση του Alpha. Οι περισσότεροι σημείωσαν πως οι τζιχαντιστές τρομοκράτες «δεν είναι Μουσουλμάνοι.

«Αυτοί που βάζουν τις βόμβες είναι κακοί. Αυτοί δεν είναι ούτε Μουσουλμάνοι, ούτε Χριστιανοί, ούτε τίποτα. Αυτό δεν έχει σχέση με τη θρησκεία», σημειώνει ένας Μουσουλμάνος στην Ελλάδα.

Ωστόσο, υπήρξαν και φωνές που κατηγορούσαν την Ευρώπη για τον πόλεμο με τους τζιχαντιστές:

«Για τα παιδιά που πνίγονται στη θάλασσα κανείς δεν πήγε να βάλει ένα λουλούδι σε αυτά τα μικρά παιδιά. Πήγαν στη Γαλλική Πρεσβεία να βάλουν λουλούδια. Έτσι νομίζουν… Δεν τα βγάζετε πέρα με τις μουσουλμανικές χώρες, με τίποτα. Ό,τι και να κάνουν η μουσουλμανική θρησκεία θα προχωρήσει. Θα προχωρήσει και θα έρθει μια μέρα που όλα αυτά που βλέπεις εδώ, θα γίνουν μουσουλμανικές όλες οι ευρωπαϊκές χώρες», δηλώνει από τη μεριά του ένας Ιρακινός που ζει στην Ελλάδα 32 χρόνια.

Ο ίδιος υποστήριξε πως όλα αυτά «είναι φτιαχτά. «Δεν τους ενδιαφέρει εάν σκοτωθούν 120 άνθρωποι. Αυτοί σκότωσαν 3.000 ανθρώπους την 11η Σεπτεμβρίου. Αυτά είναι φτιαχτά. Είναι Αμερικάνοι, Άγγλοι και Γάλλοι. Κι εσείς οι Έλληνες εδώ, είστε μαζί. Φτιαχτό είναι όλο αυτό», υπογραμμίζει.

«Είμαστε Μουσουλμάνοι, είμαστε εναντίον της τρομοκρατίας. Όμως, αυτή η τρομοκρατία έγινε πριν από λίγες μέρες και στο Λίβανο, όχι μόνο στη Γαλλία. Οι βομβαρδισμοί γίνονται καθημερινά στο Ιράκ και τη Συρία. Βομβαρδίζουν και σφάζουν Άραβες», δηλώνει ένας άλλος άντρας.