Οι γεννημένοι στις 10 Ιουλίου παρουσιάζουν μια αποστασιοποίηση όλη τη ζωή τους που μπορεί να επικρατήσει και στις μεγαλύτερες στιγμές τους. Τα χαρακτηριστικά της δεκτικότητας, προστασίας, εσωστρέφειας και ευαισθησίας είναι βαθιά ριζωμένα μέσα τους ακόμα και στους πιο δραστήριους, κοινωνικούς.

Συνεπώς προκύπτει μια ασυνήθιστη προσωπικότητα, όπου μπορεί να έχουν κίνητρα προς την επιτυχία θεωρητικά αλλά συχνά να υποχωρούν στην προστατευτική τους σφαίρα. Τα οπτικά ταλέντα είναι ιδιαίτερα εμφανή για όσους έχουν γεννηθεί στις 10 Ιουλίου, αφού απορροφούν εντυπώσεις απο τον εξωτερικό κόσμο και του δίνουν μια ανανεωμένη φρεσκάδα στην δουλειά τους.

Εξαιτίας της υπερβολικής ευαισθησίας σε ότι γίνεται γύρω τους,μπορεί να προτιμήσουν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ και να μην τραβήξουν την προσοχή στην προσωπική τους ζωή. Παρόλα αυτά, όταν χρειάζεται δράση για να επεκτείνουν την καριέρα τους ή να πάρουν αυτό που χρειάζονται, δεν θα διστάσουν.

Παρακολουθώντας υπομονετικά τον κόσμο, αναπτύσσουν την δική τους φιλοσοφία, η οποία δεν έχει αυστηρές ηθικές προκαταλήψεις. Τα λεκτικά ταλέντα τους γενικά δεν είναι πολύ ανεπτυγμένα. Οι περισσότεροι είναι ήσυχοι, προτιμώντας να παρακολουθούν και να λειτουργούν με τον δικό τους ρυθμό.

Η φύση τους μπορεί να τους χαρίσει ασυνήθιστη γοητεία και εμφάνιση που οι άλλοι συχνά βρίσκουν παράξενη. Οι πιο συντηρητικοί, είναι ικανοί να ζήσουν μια πολύ συντηρητική, ανώνυμη ζωή. Παρόλα αυτά σε κάποια κρίσιμα σημεία στη ζωή τους,μπορεί να εκπλήσσουν την οικογένεια και τους φίλους τους, κάνοντας μια αναπάντεχη αναχώρηση απο τον παθητικό εαυτό τους και να μπούνε σε μια πιο δραστήρια συχνότητα ύπαρξης.

Συνήθως εξοπλίζονται για αυτή την αλλαγή μερικά χρόνια πριν,έχοντας καθαρά ορισμένο σκοπό. Όσοι έχουν γεννηθεί αυτή την ημέρα είναι άτομα που δεν φοβούνται να πούνε την γνώμη τους αλλά γενικά το κάνουν με διακριτικότητα.

Μερικές φορές είναι υπερβολικά ευαίσθητοι με τα αισθήματα των άλλων και μπορεί να αναβάλουν αποφάσεις της ζωής τους, να υποχωρήσουν στις επιθυμίες τους προκειμένου να αποφύγουν να κάνουν κακό. Αυτή η τάση τους, μπορεί αναπόφευκτα να λειτουργήσει εναντίων τους. Πρέπει να προσέξουν να μην περιμένουν για πολύ, χάνοντας αξιόλογες ευκαιρίες.

Γεννημένοι στις 10 Ιουλίου: J.M. Whistler, Camille Pissaro, Owen Champerlain