Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τις οφειλές του ΑΧΕΠΑ σε φαρμακευτική εταιρεία, εκπρόσωποι της οποίας αρνούνται να προμηθεύσουν τη φαρμακευτική ουσία ηπαρίνη, λόγω των διαφορών στις καταβολές των χρημάτων.

Μετά την καταγγελία που υπέβαλε η διοίκηση του νοσοκομείου στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της οποίας διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με χθεσινή ανακοίνωση επισημαίνεται πως όλες οι οφειλές έχουν δρομολογηθεί και μάλιστα επισημαίνεται πως ένα μέρος των χρημάτων δεν εισπράχθηκε με ευθύνη της ίδιας της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Αναφορικά με τα χρέη του 2010 προς την εταιρεία η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ επισημαίνει συγκεκριμένα ότι για το ποσό των 53.000 ευρώ έχει δοθεί εντολή για πληρωμή από τις 16 Ιουνίου. Όσον αφορά το φετινό χρέος αυτό ανέρχεται σε 4.671 ευρώ για το Μάρτιο, αλλά δεν έχει δοθεί εντολή για πληρωμή του επειδή «μέχρι σήμερα η εν λόγω εταιρεία δεν έχει στείλει το rebate 5% που προβλέπει ο νόμος 3918/2011», όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.