Σε κλίμα απόλυτης ηρεμίας συνεχίζεται ο καθιερωμένος θεσμός των φοιτητικών εκλογών, με τη συμμετοχή των φοιτητών στα ΑΕΙ και των σπουδαστών στα ΤΕΙ να κινείται σε ιδιαιτέρως για την ώρα ικανοποιητικά επίπεδα.

Αναμένεται να ψηφίσουν περισσότεροι από 120.000 νεολαίοι σε 47 πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνουν τα επιτελεία των φοιτητικών νεολαιών.

Πιο συγκεκριμένα η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε μεγάλα πανεπιστήμια της χώρας έχει ως εξής:

Αθήνα: Η προσέλευση είναι αυξημένη αυτή την ώρα, όπως εξάλλου αναμενόταν, αφού είναι οι ώρες αιχμής.

Θεσσαλονίκη: Το ποσοστό συμμετοχής των φοιτητών στις εκλογές εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανακοινώνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας (στις 20.00) από τους 36 Συλλόγους του ΑΠΘ, τους τρεις του πανεπιστημίου Μακεδονίας και τους έξι του ΤΕΙ. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στήθηκαν περίπου 40 κάλπες για τους περίπου 20.000 υποψήφιους ψηφοφόρους.

Κρήτη: Το κλίμα είναι υποτονικό και όπως δηλώνουν φοιτητές «το παλιό «πανηγύρι» των εκλογών και της δημοκρατίας, στα Πανεπιστήμια δεν υπάρχει πλέον, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό ενθουσιασμού και συμμετοχής».

Πελοπόννησος: Τα ίδια με τα περσινά η συμμετοχή και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.