Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας ΥΠΕΞ και ΕΒΕΑ στον τομέα της οικονομικής-επιχειρηματικής συνεργασίας, καθώς και η συμμετοχή επιχειρηματιών-μελών του ΕΒΕΑ στις αποστολές του Υφυπουργού σε νέες αγορές.

Στις συνομιλίες τέθηκε επίσης το ζήτημα της διερεύνησης νέων επενδυτικών ευκαιριών για το ελληνικό επιχειρείν πέραν των αγορών της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Αγορές – στόχοι είναι οι χώρες του Κόλπου, η Ανατολική Μεσόγειος, ο Εύξεινος Πόντος, οι αγορές των ΗΠΑ, Ρωσίας, Κεντρικής Ασίας, Κίνας, Ινδίας και Νότιας Κορέας.

Τέλος, τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκαν στους συγκεκριμένους τομείς που πιθανόν να ενδιαφέρουν τόσο τους Έλληνες επιχειρηματίες που προτίθενται να επενδύσουν σε νέες αγορές της αλλοδαπής, όσο και τους υποψήφιους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, όπως, ενδεικτικά, οι κατασκευές, η ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι υποδομές, ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες και οι μεταφορές.