Διαδοχικές πυρκαγιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα και πέντε κάδους συλλογής απορριμμάτων στο Βόλο κινητοποίησαν μεταμεσονύκτιες ώρες προχθές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες. Άλλος ένας δημοτικός κάδος απορριμμάτων στο μεταξύ στην Αγία Παρασκευή τυλίχθηκε χθες στις φλόγες.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ξεσπούσαν η μία μετά την άλλη σε διάφορα σημεία της πόλης, δημιουργούν υπόνοιες για εμπρησμό, ενώ το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών. Δεν αποκλείεται το ίδιο ή τα ίδια πρόσωπα να αποτελούν τους πυρομανείς στο σύνολο των πυρκαγιών που προκλήθηκαν μία ώρα περίπου μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και για τις επόμενες έξι ώρες.

Ολοσχερή καταστροφή σε ένα από τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και περιορισμένες ζημιές στο δεύτερο ήταν το αποτέλεσμα της φωτιάς στα δύο οχήματα. Οι φλόγες τύλιξαν τα δύο αυτοκίνητα με διαφορά πέντε λεπτών μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, στις 4:50 π.μ. πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο μάρκας Audi το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Δημητρίου με Πελίου. Πέντε λεπτά αργότερα, δεύτερο αυτοκίνητο, επαγγελματικό, σταθμευμένο στην οδό Πουρίου με Κατηχωρίου κινητοποιούσε πυροσβεστικά οχήματα.

Στη διάρκεια της ίδιας νύχτας, σε Βόλο και Ν. Ιωνία παρανάλωμα πυρός έγιναν πέντε κάδοι απορριμμάτων και συγκεκριμένα στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, Ραιδεστού, Κυρίλλου και Αγίου Δημητρίου.

Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου συνεχίζει την προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Πηγή: taxydromos.gr