To Μουσείο Ηρακλειδών φιλοξενεί Bazaar υπέρ του Σωματείου Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, κατά το οποίο θα διατίθενται προς πώληση παλιές και νέες εκδόσεις βιβλίων καθώς και προϊόντα «Stray.gr».

Αφορμή για την εκδήλωση αυτή αποτελεί η έκθεση που παρουσιάζεται στο Μουσείο, με τίτλο «Carol Wax, Ο Χορός των Σκιών», καθώς κάποια από τα έργα τέχνης είναι εμπνευσμένα από τα κατοικίδια της καλλιτέχνιδος, γνωστής για την ευαισθησία και τα φιλοζωικά αισθήματά της.

Η ίδια αναφέρει για το έργο με τίτλο «Under Wraps»: «Έμπνευση για το θέμα αυτό ήταν ο σκύλος μου, στον οποίο αρέσει να τυλίγεται σε μια κουβέρτα όταν κοιμάται. Ο τίτλος «Under Wraps» (συα αγγλικά σημαίνει “τυλιγμένος” και μεταφορικά μυστικό) αναφέρεται εν μέρει στο ύφασμα, στο οποίο είναι τυλιγμένος ο σκύλος μου. Κάνει όμως και αναφορά στο ότι είναι βασανισμένο σκυλί που έχει υιοθετηθεί και η αληθινή ταυτότητά του πρέπει να παραμείνει κρυφή».

Ο σκύλος υπέφερε στα χέρια ενός ζευγαριού τα πρώτα 2-3 χρόνια της ζωής του και η Carol Wax το υιοθέτησε από έναν οργανισμό που προστατεύει τέτοια σκυλιά.