Την έντονη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι παρουσιάζεται κωλυσιεργία στην εκτέλεση των έργων αποκατάστασης των ζημιών από την κατολίσθηση στο δρόμο προς Ξουρίχτι, εκφράζει η δημοτική αρχή Ζαγοράς – Μουρεσίου με σχετικό ψήφισμα.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων «στην 11η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου εκτός ημερησίας διατάξεως συζητήθηκε το φλέγον θέμα της διακοπής κυκλοφορίας στο Εθνικό Δίκτυο Βόλου – Νεοχωρίου – Ξουριχτίου. Αποφασίστηκε ομόφωνα να καταγγελθεί η κωλυσιεργία που παρουσιάζεται στην πορεία εκτέλεσης των έργων στο σημείο κατολίσθησης στο Ξουρίχτι.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος δρόμος που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, θα έπρεπε να έχει ήδη αποκατασταθεί ως προς την έστω και πρόσκαιρη διεξαγωγή της κυκλοφορίας (ειδικά ενώπιον των εορτών του Πάσχα και της αυξημένης τουριστικής κίνησης την περίοδο αυτή) μετά και την ανάληψη σχετικών δεσμεύσεων εκ μέρους των υπευθύνων παραγόντων.

Δεδομένου των ανακοινώσεων στα ΜΜΕ για αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου την Μεγάλη Τετάρτη, η παράδοσή του δεν έγινε μέχρι τώρα, αλλά απεναντίας αυτός θα παραμείνει κλειστός για μεγάλο διάστημα δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων κατά την διάρκεια των εορτών.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση της Περιφέρειας για τις ευθύνες που προκύπτουν εκ μέρους του εργολάβου στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο και η εξεύρεση λύσης για παράδοση του ανωτέρω δρόμου σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.