Στην αναβολή προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων προχωρά πλέον το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι ελλείψεις υλικών.

Τις καταγγελίες έκαναν ασθενείς οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού εδώ και περίπου ένα μήνα και ενώ είχαν πραγματοποιήσει όλες τις προεγχειρητικές εξετάσεις τις προηγούμενες ημέρες, ενημερώθηκαν τελικά από τους γιατρούς, ότι το χειρουργείο τους αναβάλλεται, λόγω έλλειψης υλικών.

Το γεγονός μάλιστα επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Ν.Β. κ. Αναστασίου, καθώς όπως είπε, το πρόβλημα το οποίο παρουσιάστηκε ήδη σε άλλα νοσοκομεία, έγκειται στο γεγονός, ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις για τα περισσότερα υλικά, με συνέπεια να παρουσιάζεται στη διάρκεια παραγγελιών γραφειοκρατία καθώς ακολουθούνται χρονοβόρες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να μην παραλαμβάνονται εγκαίρως τα απαιτούμενα για τις επεμβάσεις, υλικά.

Η «Μαγνησία» αναζήτησε και τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, ωστόσο δεν κατέστη δυνατή κάποια επικοινωνία, όμως, το θέμα φαίνεται πως επιβεβαιώνεται και από την πλευρά των γιατρών, καθώς τη δική τους μαρτυρία επικαλείται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Π. Μαρκάκης, καταθέτοντας χθες κιόλας, σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Την απουσία βασικών χειρουργικών υλικών, απαραίτητων για εξειδικευμένα χειρουργεία, καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, στο αίτημα των κλινικών για την προμήθεια των εν λόγω υλικών έδωσε προφορική εντολή, την οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως παράνομη , να μην προχωρήσει καμία προμήθεια, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης που υφίσταται ο τομέας της δημόσιας Υγείας και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία πληρωμής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για κοινά υλικά, αλλά για χειρουργικά υλικά μίας χρήσης που χρησιμοποιούνται σε εξειδικευμένα χειρουργεία και τοποθετούνται μέσα στον ασθενή σε ειδικές περιπτώσεις, όπως π.χ. λαπαροσκοπήσεις και άλλα.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία ιδιαίτερα σοβαρά, χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε θα πραγματοποιηθούν.

Πηγή: magnesianews