Τρέμουν σε κάθε άγρια διάθεση του καιρού οι κάτοικοι του Μετσόβου καθώς ο κίνδυνος για νέα καθιζήσεις εδαφών και σπιτιών παραμένει ζωντανός.

Έχει περάσει ένας χρόνος από τις κατολισθήσεις στις περιοχές Άγιου Χαραλάμπους, Αγίου Δημητρίου και τελευταία στην περιοχή της Αγίας Τριάδας όπου βρίσκονται το Κέντρο Υγείας και η Πυροσβεστική. Μάλιστα το Κέντρο Υγείας κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πλημμυρίσει με την πρώτη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων εξαιτίας αδιεξόδου των νερών, λόγω των κατολισθήσεων, όπως δημοσιεύει ο Αγών. Στις υπόλοιπες κατολισθαίνουσες περιοχές, εννέα σπίτια θεωρούνται μη κατοικήσιμα.

Οι κάτοικοι βεβαίως κινητοποιήθηκαν. Μάζεψαν υπογραφές, επισκέφθηκαν δημοτικές αρχές, περιφερειάρχες, απευθύνθηκαν σε ειδικούς μελετητές και στον γενικό γραμματέα των συγχρηματοδοτούμενων έργων του υπουργείου Περιβάλλοντος, κ. Λαμπρόπουλο.

Επίσης προεκλογικά, τα αιτήματα αυτά τα έθεσαν υπόψη όλων των υποψηφίων δημάρχων του δήμου Μετσόβου και των υποψήφιων περιφερειαρχών της Ηπείρου. Ωστόσο, αν και έχει περάσει ένας χρόνος, δεν έχουν γίνει και πολλά. Από το δήμο έγιναν μόνο κάποιες μικροεπεμβάσεις σε φρεάτια και αγωγούς αποχέτευσης και σε εμφανείς διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης.