Σε καλό κλίμα εκτυλίχθηκε η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Πάτρας Γιάννη Δημαρά με το σύλλογο κατοίκων της περιοχής με αντικείμενο συζήτησης τη διαχείριση των σκουπιδιών και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Ο δήμαρχος ανέλυσε διεξοδικά στους κατοίκους τις κινήσεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα η δημοτική Αρχή, τους ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε με την υπουργό Περιβάλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και την υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη, για τις συζητήσεις που είχε με τους δημάρχους δυτικής Αχαίας και Ερυμάνθου, για τις κινήσεις που έχουν γίνει προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και την επικείμενη νέα σύσκεψη με την κ. Μπιρμπίλη παρουσία εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κ. Δημαράς επανέλαβε στους κατοίκους της Ξερόλακκας ότι είναι αμετακίνητη η θέση του για παύση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και τους εξήγησε με ποιο τρόπο μπορεί αυτό να γίνει και ποιές κινήσεις απαιτούνται, ζητώντας τους να είναι συμπαραστάτες στον αγώνα που δίνει για μια καθαρή πόλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι κάτοικοι της Ξερόλακκας έθεσαν στον κ. Δημαρά και θέματα που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία της Ξερόλακκας και ζήτησαν βελτιωτικές κινήσεις για όσο χρονικό διάστημα παραμένει σε λειτουργία.

Οι κάτοικοι επιφυλλάχθηακν να απαντήσουν γα τη στάση που θα κρατήσουν μετά τη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν για το θέμα.

Πηγή: thebest.gr