Όλη τους τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το κέφι επένδυσαν στον φετινό χορό του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού οι ομάδες, που διασκέδασαν  επί ώρες σε μία επιτυχημένη εκδήλωση.

Η τοπική επικαιρότητα και φυσικά η οικονομική κρίση όχι μόνο δεν πέρασαν απαρατήρητα, αλλά ουσιαστικά ήταν τα κεντρικά θέματα των σατιρικών σκετς που παρουσίασαν οι ομάδες. Οι τοπικές αρχές πέρασαν από κόσκινο, ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, η υπεύθυνη πολιτισμού, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη «άκουσαν» τα περισσότερα, ενώ παρόντες ήταν όλοι οι τοπικοί φορείς.

Δεν έλειψαν τα μηνύματα για το μέλλον που έστειλαν οι ομάδες και καταχειροκροτήθηκαν, ενώ την παράσταση έκλεψε το σκετσάκι της θεματικής του αέρα, στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι «παππούδες» Κώστας Βαμιαδάκης, Τάκης Χάσικος και Νίκος Παλιεράκης, τέσσερις αέρινες «Μέριλιν Μονρό» και τσολιάδες!

Σατιρικό και μέσα στην τοπική επικαιρότητα και το σκετσάκι των «Μπουμπούνων», που καυτηρίασε από τους τοπικούς άρχοντες μέχρι τα παρελκόμενα του κυνηγιού του θησαυρού.

Τη δική τους ξεχωριστή θέση είχαν στα σκετς των ομάδων οι πολιτικοί αρχηγοί, με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και το περίφημο «Λεφτά υπάρχουν» να επαναλαμβάνεται από πολλές ομάδες.

Φυσικά, δεν έλειψε η ατάκα «Μαζί τα φάγαμε» του Θόδωρου Πάγκαλου, ενώ από τη σκηνή του Μεγάρου «πέρασαν» ακόμα ο Κώστας Καραμανλής, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Μητσοτάκης, ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και …η Άνγκελα Μέρκελ!

Πηγή: goodnet.gr