Πνιγμένος στα χρέη είναι ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη. Και μπορεί πριν τον «Καλλικράτη» ο Δήμος Ρέντη να ήταν οικονομικά ανεξάρτητος χωρίς να χρωστά, αλλά ο Δήμος Νίκαιας είναι καταχρεωμένος.

Συγκεκριμένα στα 87,7 εκ. ευρώ ανερχόταν στις 31.12.10 το χρέος του Δήμου Νίκαιας. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο νέος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, προσθέτοντας ότι το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί έως και 10 εκατομμύρια από τις 320 και πλέον δικαστικές υποθέσεις, που εκκρεμούν στη Νομική Υπηρεσία.

Ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε ότι πρέπει να γίνει νέος διακανονισμός με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για το δάνειο των 42 εκατ. ευρώ, που έχει λάβει από παλιά και πρέπει να εξοφλήσει σε έξι χρόνια, καθώς «ο δήμος για να εξοφλήσει το δάνειο θα πρέπει να πληρώνει μηναία δόση περίπου 700.000 ευρώ, όταν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) είναι 1.4 εκ. ευρώ» όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο δήμαρχος Νίκαιας- Ρέντη μίλησε και για χρέος 3.408.917 ευρώ του Δήμου Νίκαιας στη ΕΥΔΑΠ από την προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά και για οφειλές στο ΙΚΑ περίπου 1.800.000 ευρώ, καθώς σε προμηθευτές γύρω στα 8 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο δάνειο, άμεσο, που να βοηθήσει τον δήμο να εξοφλήσει υποχρεώσεις, ενώ επεσήμανε επίσης, ότι έχει υποβάλει ήδη αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση 2 εκ. ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες του δήμου.

πηγή: otanews