Έναν μοναδικό τρόπο επέλεξαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Καλαμπάκα, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, για να δώσουν ζωή σε παλαιούς, κατεστραμμένους κάδους της πόλης.

Τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους και τη συμπαράσταση του αντιδημάρχου Πολιτιστικών ζωγραφίζουν κλάδους ανακύκλωσης που ήταν σε αχρηστία, δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην πόλη, που περιβάλλεται από την γκρίζα σκιά των επιβλητικών βράχων των Μετεώρων.

Εμπνευσμένοι από το αποκριάτικο πνεύμα των ημερών οι μαθητές παρακινήθηκαν να ζωγραφίσουν χωρίς αναστολές και να μετατρέψουν τους πράσινους κάδους σε «χρωματιστά χαμόγελα νέων καλλιτεχνών».

Η πρώτη δοκιμή έγινε και πέτυχε απόλυτα, με αποτέλεσμα η ομάδα να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, με τη συμμετοχή των μαθητών της σχολής ξυλογλυπτικής Καλαμπάκας, των μαθητών του ΕΠΑΛ Καλαμπάκας, των μαθητών του 1ου και 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας, των μαθητών του Εφαρμοσμένων Τεχνών του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων, των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, και άλλων κατοίκων του δήμου Καλαμπάκας, που είχαν την επιθυμία για καλλιτεχνική έκφραση.

Οι πρωτότυπες ζωγραφικές συνθέσεις που απεικονίζονται περίοπτα στους κάδους θα χρωματίζουν τους δρόμους της Καλαμπάκας, όχι μόνο τη γιορτινή, αποκριάτικη περίοδο, αλλά και μετέπειτα.