Απίστευτο και όμως ελληνικό! Ιδιώτης πουλάει έκταση που ανήκει στο Δημόσιο μέσω διαφήμισης στο internet. Η επίμαχη περιοχή βρίσκεται στον Σκάρο της Σαντορίνης και εκτός από μαγευτική θέα, ο ιδιώτης προσφέρει στους επίδοξους αγοραστές και το εκκλησάκι της Θεοσκέπαστης που βρίσκεται μέσα στο «φιλέτο».

Στη σχετική καταχώρηση που δεσπόζει σε site μεσιτικού γραφείου, αναφέρεται ότι πρόκειται για μία έκταση 25 εκταρίων, η οποία κοστολογείται στο μυθικό ποσό των 93,750,000 ευρώ!

Αν και ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης ισχυρίζεται ότι κατάφερε να πουλήσει την έκταση, ο δικηγόρος του δηλώνει ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, αφού η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια. Όπως αναφέρει, ο ιδιώτης προσέφυγε πριν από έξι μήνες εναντίον του Δημοσίου, όπου ανήκει η έκταση-«φιλέτο», ισχυριζόμενος ότι έχει στην κατοχή του χαρτιά που αποδεικνύουν ότι αυτός είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης.

Έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της ιδιοκτησίας, διαδικασία η οποία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια, η έκταση δεν μπορεί να πωληθεί, τονίζει ο νομικός του εκπρόσωπος.

Τώρα, πώς γίνεται ο ιδιώτης να παραβλέπει τις νομικές εκκρεμότητες και να διαφημίζει στο internet την ειδυλλιακή τοποθεσία, ζητώντας από τους ενδιαφερομένους να καταβάλλουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 93 εκατ. ευρώ, αυτό παραμένει «μυστήριο»…

Δείτε τη διαφήμιση που κυκλοφορεί στο internet: