Με επιστολή του προς τον Διοικητή της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Πέτρο Τομάρα, ο Δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης ζητά την παραχώρηση μέρους των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Στήριξης Αυτιστικών Ατόμων Μαγνησίας (Κε.Σ.Α.Α.Μ), με σκοπό τη λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία.

«Ως νέα Δημοτική αρχή έχουμε θέσει σε άμεση προτεραιότητα την επίλυση θεμάτων που αφορούν συμπολίτες μας με αναπηρία», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Σκοτινιώτης, εξηγώντας ότι το αίτημα παραχώρησης αφορά τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κε.Σ.Α.Α.Μ στη Νέα Ιωνία που αυτή τη στιγμή δε χρησιμοποιούνται και μπορούν να αξιοποιηθούν για τη λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Παιδιών με αναπηρία, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος « Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού – Πρόληψη και αντιμετώπιση των κοινωνικά αποκλεισμένων ευπαθών ατόμων».

Η λειτουργία της Στέγης αποτελεί πάγιο αίτημα συλλόγων ΑμεΑ της περιοχής, εκπρόσωποι των οποίων είχαν ζητήσει την παρέμβαση του κ. Σκοτινιώτη προκειμένου να δοθεί διέξοδος και λύση σ’ αυτό χρόνιο πρόβλημα και ταυτόχρονα να μη χαθεί η ευκαιρία αξιοποίησης του σχετικού προγράμματος.

Ο Δήμαρχος Βόλου στην επιστολή του ζητεί την παραχώρηση μέρους των εγκαταστάσεων του Κε.Σ.Α.Α.Μ. για περίοδο τουλάχιστον 3 ετών, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον κριθεί αναγκαίο, μιας πτέρυγας στο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα, αποτελούμενη από 5 υπνοδωμάτια, έναν εσωτερικό κοινόχρηστο χώρο, κουζίνα και γραφείο κοινωνικού λειτουργού.

Μάλιστα, ο κ. Σκοτινιώτης επικοινώνησε και με τον Γ.Γ. του Υπουργείου, Γ. Κατριβάνο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο στηρίζει την πρόταση του Δήμου Βόλου.