Με βοριάδες και ανομβρία αναμένεται να κυλήσει η νέα εβδομάδα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από Τετάρτη και στη συνέχεια θα βλέπουμε τους βοριάδες μέσα στο Αιγαίο να προσεγγίζουν τα 6-7, τοπικά ακόμη και τους 8 μποφόρ. Στα νοτιότερα τμήματα της Κρήτης αναμένονται ριπές του βοριά ακόμη και 8-9 μποφόρ.

«Αυτή η εξέλιξη δημιουργεί μια έντονα ξηρή ατμόσφαιρα που συνεπάγεται απουσία βροχοπτώσεων μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, ταυτόχρονα όμως θα μεταφερθούν και πιο ψυχρές αέριες μάζες από την ανατολική, βορειοανατολική Ευρώπη, γι’ αυτό θα βλέπουμε θερμοκρασίες πιο χαμηλές από Τετάρτη, Πέμπτη και στη συνέχεια. Θα βρεθούμε και πιο κάτω από το κανονικό για την εποχή», εξήγησε ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πιστεύουμε στο τελευταίο 10ήμερο να σπάσει αυτός ο αντικυκλώνας, να αρχίσει να βρέχει και πάλι».

Σε σχόλιο για τον καιρό την 28η Οκτωβρίου και αν θα βρέχει τότε, σχολίασε: «Θα το δούμε αν και να κρατήσει τόσο αυτή η καλοκαιρία δεν μπορεί. Δεν μπορεί δηλαδή να κρατήσει τόσο αυτός ο αντικυκλώνας και να φτάσουμε μέχρι την 28η Οκτωβρίου χωρίς να μας επηρεάσει κάποιο σύστημα κακοκαιρίας».