Από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 11 Οκτωβρίου διεξήχθη στην Ανδραβίδα η μεγάλη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ που ονομάζεται «Ramstein Flag 24», με μαχητικά τελευταίας γενιάς να λαμβάνουν μέρος στις εικονικές επιχειρήσεις.

Η «Ramstein Flag 24» είναι μια άσκηση υψηλού επιπέδου, σχεδιασμένη να ενισχύσει τις ικανότητες τακτικής λήψης αποφάσεων των Κοινών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε ένα σύνθετο και δυναμικό επιχειρησιακό περιβάλλον με κύριο στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία, τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ, επιδεικνύοντας την αποφασιστικότητα, τη δέσμευση και την ικανότητα της.

Η άσκηση περιλάμβανε αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των F-35, F-16V, Rafale και άλλων πλατφορμών.

Για να βελτιωθεί η αλληλεπίδραση με τους φίλους της αεροπορικής ιδέας, προγραμματίστηκαν δύο Spotters days, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου και την Τρίτη 8η Οκτωβρίου.

Στη Συμμαχική Άσκηση συμμετείχαν 89 μαχητικά αεροσκαφών καθώς και 12 αεροσκάφη υποστήριξης από 13 χώρες, τα οποία επιχείρησαν από την Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε τη βάση της Ανδραβίδας και μίλησε με τους αξιωματικούς, ενώ έκανε σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας

Σημειώνεται, ότι απουσίαζε η Τουρκία, η οποία ακύρωσε τη συμμετοχή της τελευταία στιγμή, κατηγορώντας την Ελλάδα για τον εναέριο χώρο που δέσμευσε, ώστε να γίνει η άσκηση.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την «Ramstein Flag 24»: