«Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, σχολιάζοντας τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις στη χώρα μας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ξεκαθάρισε ότι: «δεν μας ανησυχούν οι δονήσεις των τελευταίων ημερών», ενώ σε ότι αφορά τους σεισμούς ανοιχτά της Ζάκρου και στην Θήβα επεσήμανε ότι «είναι πολύ μακριά οι δονήσεις στα επίκεντρα τους, το γεωτεκτονικό πεδίο είναι πολυ διαφορετικό. Μόνο χρονική σύμπτωση υπάρχει».

Για τα 4,3 Ρίχτερ στην Θήβα, που έγιναν αισθητά σε πολλές περιοχές της Αττικής, ο Ευθύμης Λέκκας τόνισε ότι «είναι καθυστερημένος μετασεισμός των πολλών σεισμικών δονήσεων που γίνονταν πριν από δύο χρόνια στην περιοχή» και συμπλήρωσε πως: «από χθες μέχρι σήμερα δεν έχουμε άλλες δονήσεις στην Κρήτη ή στην Θήβα ή στην Σκιάθο».

«Έχει περάσει πολύς καιρός που δεν έχουμε μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αν γίνει, θα έχει επιπτώσεις. Τα 2/3 της Ελλάδας είναι θαλάσσιος χώρος, ενώ τα κτήρια είναι σε καλό επίπεδο, δεν θα έχουμε τόσο μεγάλες επιπτώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λέκκας.