Για ένα απλό περιστατικό αφαίρεσης δαχτυλιδιού από το δάχτυλο του χεριού, χρειάστηκε να επέμβει…ηλεκτρολόγος, αφού πρώτα προηγήθηκαν ταχύρυθμα μαθήματα μέσω YouTube. Την καταγγελία αυτή κάνει ασθενής στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Ο ασθενής ανέφερε στο Thesstoday.gr πως αντιλήφθηκε ότι το δάχτυλο του χεριού του ήταν πρησμένο κι αποφάσισε ότι πρέπει να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας στη Νικήτη. Και εκεί άρχισε η περιπέτειά του.

«Μόλις μπήκα στο κέντρο υγείας της Νικητής, οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να με βοηθήσουν με τεχνικές με σπάγκους που παρακολούθησαν εκείνη την στιγμή στο YouTube, μπροστά μου. Έβλεπαν ότι δεν εξελισσόταν ομαλά το περιστατικό, οπότε έκριναν σκόπιμη τη διακομιδή μου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής», ανέφερε αρχικά.

Στο Νοσοκομείο, όμως, χρειάστηκε να περιμένει στην αναμονή. «Τελικά μετά από αρκετή ώρα ο χειρουργός εξέτασε το χέρι μου και αποπειράθηκε με μια αρκετά σύντομη διαδικασία να μου αφαιρέσει το δαχτυλίδι», δήλωσε.

Και συμπλήρωσε, ότι κλήθηκε τελικά… ηλεκτρολόγος: «Επειδή όμως πονούσα και ο χειρουργός είχε παράλληλα και άλλον ασθενή που εξέταζε εκείνη την στιγμή, είπε πως πρέπει να καλέσουν ηλεκτρολόγο για να ασχοληθεί με το ζήτημα καθώς δεν ήταν δουλειά του να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο».

Του αφαίρεσε το δαχτυλίδι με… τροχό

Εντωμεταξύ, από τις διαδοχικές προσπάθειες, ο πόνος γινόταν όλο και πιο έντονος. «Ο ηλεκτρολόγος ήρθε στο νοσοκομείο και ξεκίνησε να τροχίζει με ειδικό εργαλείο το δαχτυλίδι. Φαινόταν αμήχανος που κλήθηκε στο νοσοκομείο για την εκτέλεση μιας τέτοιου είδους ενέργεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, λόγω της υψηλής θερμότητας, προκλήθηκαν και εγκαύματα σε ελαφρύ βαθμό στο χέρι του.

«Η νοσοκόμα προσπαθούσε να ρίχνει σταδιακά νερό στο τραύμα, καθώς εξαιτίας της θερμότητας καιγόμουνα» δήλωσε ο ασθενής και σημείωσε, πώς: «χρειάστηκε να με περιθάλψει και με παρέπεμψε σε ορθοπαιδικό ώστε να ελέγξει τις αρθρώσεις».