Ελέγχους σε καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα παροχής υπηρεσιών, για την τήρηση του νόμου περί καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος, ξεκινά από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου η Δημοτική Αστυνομία Βόλου.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχος για τη Δημοτική Αστυνομία, Παντελή Πελεκάνο η απαγόρευση του καπνίσματος είναι θέμα υγείας, γι’ αυτό και θα πρέπει η Δημοτική Αστυνομία να μεριμνήσει για την εφαρμογή του σχετικού νόμου, ο οποίος έρχεται με σκοπό να προστατεύσει όχι μόνο τους μη καπνιστές αλλά κυρίως τους καπνιστές.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της υπηρεσίας, Θ. Σγάρα, προτεραιότητα θα δοθεί στον έλεγχο των καταγγελιών που επώνυμα διατυπώθηκαν στην τηλεφωνική γραμμή 1142. Συνολικά έχουν γίνει 53 καταγγελίες, η πλειονότητα των οποίων αφορά καφετέριες και καταστήματα εστίασης, ενώ μία μόνο από αυτές αφορά δημόσια υπηρεσία.

Η Δημοτική Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να εφαρμόζουν τα μέτρα που προβλέπονται από το νόμο απαγόρευσης του καπνίσματος.