Η Μαλβίνα Κάραλη ήταν μία γυναίκα με δύναμη, ευαισθησίες και χαρίσματα, που την έκαναν πολύ αγαπητή. Ήταν μία πολυσχιδής και καλλιεργημένη προσωπικότητα με έντονο ταπεραμέντο, δυναμική παρουσία και με μοναδικό ταλέντο να σχολιάζει τα τεκτενόμενα. Οι έρωτές της έχουν συζητηθεί αρκετά στα μέσα ενημέρωσης. Έκανε τρεις γάμους και απέκτησε τρία παιδιά ενώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ερωτευόταν με πάθος και σφοδρότητα.

Αξέχαστες παραμένουν οι δηλώσεις, τα γραπτά και οι σκέψεις της, μεταξύ των οποίων και τα όσα έχει δηλώσει για τους άνδρες και για το επίκαιρο θέμα της γυναικείας κακοποίησης και ενδοοικογενειακής βίας.

Συγκεκριμένα πριν μερικές δεκαετίες δήλωνε:

«Άντρας είναι αυτός που σου διασφαλίζει μια τέτοια γυναικεία, προστατευμένη ζωή, ώστε αν χρειαστεί να την αφηγηθείς στη μάνα σου, να μη ντραπείς, να μη σε λυπηθεί, να μην ανησυχήσει».

Η ατάκα της αυτή έχει την έννοια ότι αν μία γυναίκα μιλήσει στη μητέρα της για τον τρόπο που της συμπεριφέρεται ο άντρας και τότε εκείνη ανησυχήσει, είναι μία σημαντική ένδειξη ότι η γυναίκα αυτή πρέπει να διακόψει αυτή τη σχέση καθώς ενδέχεται να είναι κακοποιητική. Όπως κάθε άνθρωπος, έτσι και η γυναίκα πρέπει μέσα σε μία σχέση να είναι και να αισθάνεται ασφαλής.

Η Μαλβίνα Κάραλη, με τη χαρακτηριστική της ευθύτητα, υπενθύμιζε πριν πολλά χρόνια ότι η αγάπη και η φροντίδα σε μια σχέση δεν θα πρέπει ποτέ να αφήνουν περιθώρια για φόβο και ανασφάλεια. Οι σκέψεις της παραμένουν διαχρονικά επίκαιρες, υπενθυμίζοντάς μας τη σημασία της προστασίας και του σεβασμού στη ζωή κάθε γυναίκας.

Ήταν μόλις 50 χρονών όταν νικήθηκε από τον καρκίνο.