Ένας ηλικιωμένος στον Βόλο έπαθε ανακοπή στη μέση του δρόμου και μια 22χρονη εργαζόμενη σε κοντινό μαγαζί τού προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, με αποτέλεσμα να τον επαναφέρει για λίγο στη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thenewspaper.gr, λίγο μετά τις 09.00 και επί της Λεωφόρου Ειρήνης στη Νέα Ιωνία ένας 85χρονος άνδρας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του.

Άμεσα νεαρή εργαζόμενη σε επιχείρηση της περιοχής έτρεξε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ.

Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, παρέλαβαν τον άνδρα και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου τελικά κατέληξε από δεύτερη ανακοπή.

Η 22χρονη που προσέφερε τις πρώτες στον 85χρονο, δήλωσε πως «εγώ εργαζόμουνα εκείνη την ώρα και άκουσα κραυγές για βοήθεια έξω από το μαγαζί. Ο εργοδότης μου άμεσα μου ζήτησε να καλέσω το 166 και βγήκα έξω να δω τι είχε συμβεί. Αντίκρισα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και ξεκίνησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ».

«Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, γιατί πριν από κάποια χρόνια με πανομοιότυπο τρόπο είχα χάσει τον παππού μου. Έτσι, έχοντας γνώση του τι πρέπει να κάνω, ξεκίνησα να του κάνω μαλάξεις, ενώ λίγο αργότερα, εργαζόμενος σε γειτονική επιχείρηση ήρθε για βοήθεια και κάναμε εναλλάξ. Κάναμε ΚΑΡΠΑ για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, μόλις έφθασαν του έβαλαν απινιδωτή και είδαν ότι δεν χρειάζεται απινείδωση, καθώς ο σφυγμός του είχε επανέλθει. Του χορήγησαν μόνο οξυγόνο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου», είπε η κοπέλα.