Περιβαλλοντική «βόμβα» συνεχίζει να αποτελεί οικόπεδο στην Κηφισιά, που βρίσκεται μια ανάσα από το Άλσος Συγγρού και είναι γεμάτο χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια. Αν και πέρασε πάνω από μία εβδομάδα μετά την δημοσιοποίηση του θέματος από το Newsbeast, η κατάσταση στην εν λόγω έκταση παραμένει ίδια, καθώς κανείς δεν ασχοληθεί με τον καθαρισμό της.

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Μαΐου όταν το Newsbeast είχε βρεθεί στη συμβολή των οδών Παύλου Μπακογιάννη και Χαριλάου Τρικούπη και είχε κάνει τη δική του αυτοψία στο οικόπεδο, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον ΕΦΚΑ, είναι πολύ κοντά στο Δημοτικό Κοιμητήριο και δίπλα από οικίες.

Όπως είχαμε γράψει τότε, οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός μας, προξένησαν ερωτήματα αναφορικά με το τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που ξεσπούσε φωτιά στην ευρύτερη περιοχή αλλά και κατά πόσο θα μπορούσε να είναι η αιτία για μια πυρκαγιά ο συγκεκριμένος χώρος.

Η ίδια και χειρότερη εικόνα 9 ημέρες μετά

Οι ημέρες πέρασαν. Σήμερα Πέμπτη 6/6 και η κατάσταση στην έκταση που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Παύλου Μπακογιάννη και Χαριλάου Τρικούπη είναι ίδια. Μπορούμε μάλιστα να πούμε πως τα χόρτα έχουν «φουντώσει» ακόμα περισσότερο και τα σκουπίδια έχουν αυξηθεί.

Ενώ η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και η παράταση για τα ακαθάριστα οικόπεδα λήγει στις 30/6, ένας τέτοιος χώρος σε τόσο κοντινή απόσταση από το Άλσος Συγγρού αλλά και τις οικίες σαφώς ειδικά αυτές τις ημέρες, που η θερμοκρασία βρίσκεται στα ύψη, παραμένει μια μεγάλη απειλή με την οποία οι αρμόδιοι φαίνεται ότι δεν ασχοληθεί καν.

Οι φωτογραφίες του Newsbeast σήμερα Πέμπτη 6/6

Οι φωτογραφίες του Newsbeast την Τρίτη 28/5

Πώς λειτουργεί η πλατφόρμα για τις δηλώσεις καθαρισμού των οικοπέδων – Τι κυρώσεις υπάρχουν

Περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες θα πρέπει ως τις 30 Ιουνίου να υποβάλουν δήλωση πως έχουν καθαρίσει οικοπεδικές εκτάσεις και ακάλυπτους χώρους σε περιοχές εντός οικισμών και εκτός σχεδίου με κτίσμα.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων (akatharista.apps.gov.gr), εκτός των δηλώσεων καθαρισμού οικοπέδων των υπόχρεων ιδιοκτητών, διαθέτει και ψηφιακή υπηρεσία, στην οποία υποβάλλονται καταγγελίες για τα ακαθάριστα οικόπεδα.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο από 1.000 έως 54.000 ευρώ και απειλούνται με φυλάκιση δύο χρόνων.