Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, Πέμπτη 9/5, στην Άννα Παναγιωτοπούλου, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοί της αλλά και ο απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο σε ηλικία 76 ετών ύστερα από μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
Η κηδεία της τελέστηκε στις 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση, καθώς υπήρξε μία ηθοποιός που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και πρόσφερε πολλά στην υποκριτική τέχνη.
Συγκεντρωμένοι ήταν στενοί φίλοι της ηθοποιού, όπως ο Σταμάτης Φασουλής, ο Μιχάλης Ρέππας, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και η Κάτια Κανδουλάκη και όλοι τους ξέσπασαν σε χειροκροτήματα την ώρα που το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία.
Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast από την κηδεία της Άννας Παναγιωτοπούλου
Οι ρόλοι «σταθμοί» της καριέρας της και οι εξετάσεις στο Εθνικό που έδωσε κρυφά από τους γονείς της
Η Άννα Παναγιωτοπούλου από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Έτσι την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.
Από κοινού με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι», που τους έκανε γνωστούς και αγαπητούς στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό.
Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε, αλλά έγραφε και το σενάριο.
Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στην κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-1987 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).