Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όπως προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους της έρευνας από την αρμόδια ΔΥΟ, το συνολικό ποσό των υπεξαιρεθέντων φτάνει τα 7.195.849 ευρώ.

Τα αποτελέσματα του μέχρι στιγμής ελέγχου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης παρουσίασε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Όπως είπε, κατά το πρώτο στάδιο του ελέγχου, που αφορούσε τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν από τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε, ότι στο χρονικό διάστημα από το 1994 μέχρι το 2008 υπεξαιρέθηκε το ποσό των 5.553.663 ευρώ.

Από το δεύτερο στάδιο του ελέγχου, ο οποίος αφορούσε στα υπεξαιρεθέντα από τον φόρο αμοιβών προμηθευτών και τους φόρους αμοιβών ελεύθερων επαγγελματιών, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, προέκυψε ότι τα υπεξαιρεθέντα έφτασαν το ποσό του 1.642.186 ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι: «Ο κύριος υπεύθυνος της υπεξαίρεσης απολύθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης και οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι οι υπεύθυνοι». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος υπογράμμισε, ότι τα χρήματα εκταμιεύονταν κανονικά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά δεν κατέληγαν στην εφορία.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα για τα έργα στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος δήλωσε αντίθετος με την προοπτική καταγγελίας της σύμβασης για το μετρό. Σχετικά με τη μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου στο νέο δημαρχείο σημείωσε, ότι η διοίκηση του δήμου κατέβαλε την περασμένη Πέμπτη το ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ανάδοχο κοινοπραξία και σε δέκα μέρες αρχίζει η μετεγκατάσταση στο νέο κτίριο.