Ο Βαγγέλης Ρωχάμης δεν έγινε ποτέ αντιπαθής στην ελληνική κοινή γνώμη. Άλλωστε δεν έμεινε στην ιστορία τόσο για τα… εγκλήματά του όσο για τις αποδράσεις του. Ο ίδιος παραδεχόταν πως είχε κάνει τα πάντα, αλλά άνθρωπο δεν είχε σκοτώσει.
Μια άλλη εκδοχή για τον Έλληνα «Πεταλούδα», ο οποίος πέθανε πριν από δύο ημέρες, δίνει η Σοφία Καγεώργη με ανάρτησή της στο Facebook, με τίτλο «Έτσι γιατί πολλά ακούσω για τον “μεγάλο” Β. Ρωχάμη. Παραθέτω τη δική μου προσωπική εμπειρία».
Γράφει η ίδια στην ανάρτησή της: «29 Δεκέμβρη 1983. Ώρα 8 το πρωί 3 ληστές (Ρωχάμης. Μητσόπουλος. Μιλητσόπουλος) Μπαίνουν στο σπίτι της οικογένειας Καγεώργη πιάνουν την μητέρα και απαιτούν να τους δώσει τα χρήματα (την μητέρα κράτα ο Ρωχαμης και ο Μιλητσοπουλος ψάχνει στην ντουλάπα) ο Κώστας Καγεώργης κοιμάται στο δωμάτιό του ακούει τη φασαρία σηκώνεται και βλέπει την μάνα του να την κρατάει ο ληστής ο οποίος με τον που τον αντιλαμβάνεται λέει σ΄ αυτόν που ψάχνει στη ντουλάπα άντρας πίσω σου φάτον, αυτός γυρνάει και τον πυροβολεί στο λαιμό(μπροστά στα μάτια της μάνας του).Η σφαίρα κόβει στα 2 το νωτιαίο μυελό και το παιδί μένει ανάπηρο από το λαιμό και κάτω. Ζει για 27 ημέρες στην εντατική του Ευαγγελισμού παρακαλώντας (γιατί καταλάβαινε) να μην τον αφήσουμε να πεθάνει. Τελικά έφυγε 24 Γενάρη 1984.
Ο Ρωχάμης για την υπόθεση αυτή έφαγε δις ισόβια με πρόεδρο δικαστηρίου τον Τσάτσο, και εισαγγελέα τον Κολιωκοστα εν έτη 1985. Και συνέχισε η ίδια ποινή να δίνεται και στα επόμενα δικαστήρια. Και η ειρωνεία της τύχης ήταν ότι είχαν κάνει λάθος στο σπίτι ήθελαν να ανέβουν στο θείο μου».
Το δικαστήριο καταδίκασε σε δισ. ισόβια τον Ρωχάμη όπως και τους φυσικούς αυτουργούς, Βαγγέλη Μητσόπουλο και Παναγιώτη Μηλιτσόπουλο ενώ αργότερα, στο εφετείο ο Βαγγέλης Ρωχάμης αθωώθηκε, σύμφωνα με τη Lifo.
Από τη μεριά του, ο Βαγγέλης Ρωχάμης υποστήριζε ότι ήταν απλώς ο τσιλιαδόρος στη ληστεία και τον φόνο του Κώστα Καγεώργη.