Ελάχιστα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν στις βιτρίνες των καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη με την έναρξη των εκπτώσεων στις 15 Ιανουαρίου. Και αυτό γιατί ήδη κάποιες επιχειρήσεις έχουν αρχίσει τις προσφορές και τις άτυπες εκπτώσεων.

Οι μειώσεις των τιμών, που ήδη γίνονται στη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων, κυμαίνονται στο 40% – 80% στα είδη ρουχισμού, 20% έως 60% στα υποδήματα, 20% – 50% στα καλλυντικά και είδη δώρων, 10% – 40% στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και έως 50% στα έπιπλα και είδη σπιτιού.

Το τελευταίο διήμερο πολλές, κυρίως μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις, με προκρατήσεις προϊόντων, που έχουν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια για να δεσμεύσει ο καταναλωτής ένα προϊόν που θέλει να αγοράσει αμέσως μετά την έναρξη των εκπτώσεων, μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα για ειδικές τιμές και δώρα στους πελάτες τους επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τη «μάχη» των προεκπτώσεων που μαίνεται στην αγορά.

«Εδώ κι ένα χρόνο έχουμε κάθε μέρα εκπτώσεις στην αγορά, αφού πολλά καταστήματα διαφημίζουν διαρκώς προσφορές και μειωμένες τιμές. Οι καταναλωτές όμως γνωρίζουν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν και πάντοτε περιμένουν την έναρξη των εκπτώσεων για να τα αγοράσουν φτηνότερα», σημείωσε ο Παντελής Φιλιππίδης, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: agelioforos.gr