Το όνομα του Βασίλη Καρρά παίρνει από σήμερα, Τετάρτη (27/12), ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου Καβάλας, του χωριού του αγαπημένου τραγουδιστή, που έφυγε από τη ζωή στα 70 του μετά από μάχη με τον καρκίνο.
Όπως μεταδίδει το thestival.gr, η μετονομασία της κεντρικής οδού του χωριού του Βασίλη Καρρά ήταν μία κίνηση που αποφασίστηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου.
Η κεντρική πλατεία του χωριού σημειώνεται πως ήδη φέρει το όνομα «Βασίλης Καρράς».
Πρόεδρος της κοινότητας Κοκκινοχωρίου για τον Βασίλη Καρρά: «Μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο. Ήξερε ότι θα φύγει»
Με λόγια που ραγίζουν καρδιές μίλησε για τον Βασίλη Καρρά ο πρόεδρος της κοινότητας Κοκκινοχωρίου, της γενέτειρας του σπουδαίου τραγουδιστή, Χρήστος Διαμαντίδης. «Μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο. Ήξερε ότι θα φύγει» επισήμανε.
«Είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για το χωριό μας. Μας λείπει ένας συγχωριανός μας, που έδωσε τα πάντα για το χωριό. Δούλευε πολύ σκληρά για να κάνει το χωριό μας πιο όμορφο από ό,τι ήταν και καθημερινά είχε να προσφέρει, ερχόμενος από Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν πάντα για τον κόσμο. Ποτέ δεν ήθελε να ξέρει κανείς ότι προσέφερε. Όποιος είχε πρόβλημα ή υγείας ή να σπουδάσει ή ό,τι άλλο, ήταν παρών», είπε στην εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
«Με είχε πάρει τηλέφωνο πρόσφατα και μου είπε να ετοιμάσω το νεκροταφείο και τον δρόμο μέχρι εκεί. Είναι κάτι που το θυμάμαι και το “βλέπω μπροστά μου”. Ήξερε ότι θα φύγει. Είχε σχέδια για το τι θα φτιάξουμε στο χωριό, όταν τον είδα πριν από 20 μέρες. Έχει κάνει πολλά πεζοδρόμια με φωτισμό, δεντροφύτευση, πλατεία, δρόμους αγροτικούς και άλλα πράγματα, που δεν ξέρω αν πρέπει να τα αναφέρω. Αν δεν ήταν ο Βασίλης μας, δεν θα ήξερε κανείς το χωριό μας. Έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο για εκείνον, όπως το ζήτησε. Πιστεύω θα “βουλιάξει” το χωριό μας σήμερα», συμπλήρωσε ο κ. Διαμαντίδης.
«Τον γνώρισα το 1977, που ήρθε με τη γυναίκα του. Θυμάμαι ένα παλικάρι πάμπτωχο. Πήγαινα από το χωριό μου στη Δράμα με το τρακτέρ, για να ακούσω Βασίλη Καρρά. Ήθελε να κάνει κάποια πράγματα, που δεν μπορώ να τα αναφέρω. Η γυναίκα του, Χριστίνα, είναι πολύ καλός άνθρωπος, μας αγάπησε πολύ», τόνισε ο πρόεδρος του Κοκκινοχωρίου, κλείνοντας.