Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 1/2 κ. σ. ηλιέλαιο
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 γεμάτη κ. σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 πρέζα σάλτσα Worcestershire
- Για να σερβίρετε: 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για 5- 6 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ στη μέση.
- Εν τω μεταξύ, χαμηλώστε τη φωτιά για το τηγάνι σε μέτρια και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι. Ζεστάνετε για 3- 4 λεπτά, ανακατεύοντας τον ζωμό, για να σβήσετε το τηγάνι.
- Προσθέστε στο τηγάνι τη μουστάρδα και, στη συνέχεια, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα Worcestershire.
- Αφήστε το να πάρει βράση και σιγοβράστε απαλά για 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
- Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό πιάτο για να ξεκουραστεί για 3- 4 λεπτά.
- Μοιράστε το χοιρινό σε πιάτα και περιχύστε με τη σάλτσα.
- Πασπαλίστε με μαϊντανό και μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.