Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 1/2 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 γεμάτη κ. σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα σάλτσα Worcestershire
  • Για να σερβίρετε: 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι.
  3. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  4. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  5. Μεταφέρετε το χοιρινό σε ένα ταψί και βάλτε το στο φούρνο για 5- 6 λεπτά, μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ στη μέση.
  6. Εν τω μεταξύ, χαμηλώστε τη φωτιά για το τηγάνι σε μέτρια και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι. Ζεστάνετε για 3- 4 λεπτά, ανακατεύοντας τον ζωμό, για να σβήσετε το τηγάνι.
  7. Προσθέστε στο τηγάνι τη μουστάρδα και, στη συνέχεια, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη σάλτσα Worcestershire.
  8. Αφήστε το να πάρει βράση και σιγοβράστε απαλά για 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρώς.
  9. Όταν το χοιρινό είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και τοποθετήστε το σε ένα ζεστό πιάτο για να ξεκουραστεί για 3- 4 λεπτά.
  10. Μοιράστε το χοιρινό σε πιάτα και περιχύστε με τη σάλτσα.
  11. Πασπαλίστε με μαϊντανό και μαύρο πιπέρι και σερβίρετε.